Airplay Top 20

arrow Back to news overview

‘Multicolor’ van Son Mieux ook in september meest gedraaid op de Nederlandse radio

‘Multicolor’ van Son Mieux is net als in augustus ook in september het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Dit blijkt uit data van SoundAware.

multicolor.png (121 KB)Zowel commercieel als publiek, nationaal en regionaal is deze kleurrijke track van Hollandse bodem terug te vinden op de nummer 1 positie in de Airplay-lijsten. Son Mieux werd dit jaar al bekroond met een Edison. Met 'Multicolor' oogstte de band eerder al lof, o.a. als TopSong op Radio 2 en met de Veronica's Oorkonde. En dus voor de tweede maand op 1 in de AirPlay Top 20 van september 2022.

Vlaanderen
Op de Vlaamse radio zag de AirPlay top 3 er geheel anders uit dan in Nederland, en wel als volgt:
1. Rosa Linn - Snap (Eurovision 2022 - Armenia)
2. OneRepublic - I Ain't Worried
3. Elton John Ft. Britney Spears - Hold Me Closer
 
In memoriam: Coolio
Op 28 september overleed de Amerikaanse rapper Coolio op 59-jarige leeftijd. Bij het horen van zijn naam springt bij velen tegelijkertijd de titel van zijn allergrootste hit uit 1995 in gedachten: 'Gangsta's Paradise'.
SoundAware keek naar het effect van het overlijdensbericht op de airplay van deze plaat. In de 2 dagen voorafgaand aan zijn dood werden er 5 plays geteld. In de 2 dagen ná het bekend worden van zijn overlijden eerden veel stations hem 424 keer met het draaien van zijn "opus magnum".
 
SoundAware Airplay Top 20 september 2022
airplay-september.png (203 KB)
Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request