Airplay Top 20

arrow Back to news overview

Ed Sheeran ook in maart meest gedraaid op Nederlandse radio

‘Overpass Graffiti’ van Ed Sheeran is ook in maart het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Na dezelfde positie in de Airplay Top 20 van februari, is de Brit afgelopen maand zelfs nog vaker te horen geweest: bijna 690 keer (ten opzichte van 620 keer in februari). Hij staat met dit groot aantal ‘plays’ wederom op een eerste plek in de Airplay Top 20. Dit blijkt uit onze SoundAware data.


De track van de Britse artiest is nu voor een tweede maand op rij de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Hij wordt gevolgd door ‘In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants op twee en Nederlands trots Tiësto, in samenwerking met Ava Max - ‘The Motto’, op drie in de Airplay Top 20 van maart 2022. 

Andere Airplay
De Airplay Top 20 wordt elke maand samengesteld door SoundAware met de airplay cijfers van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland. Daarnaast kijkt het monitorings bedrijf ook de naar de regionale en Vlaamse stations. Hier blijkt elke maand dat er een groot verschil is tussen de verschillende ‘gebieden’. Bij de commerciële zenders zien we, net zoals de eerste twee maanden van het jaar, Ed Sheeran - ‘Overpass Graffiti’ op 1. Bij de publieken staat de Nederlandse inzending voor het komende Eurovisie Songfestival bovenaan: S10 met ‘De diepte’. Opmerkelijk genoeg komt de landelijke nummer 1, Ed Sheeran, hier niet voor in de top 20. Regionaal is de nummer 1 positie ook voor een Nederlands product: de Utrechtse band Rondé met hun monsterhit ‘Hard to say goodbye’. Bij onze zuiderburen in Vlaanderen kwam ‘Sacrifice’ van The Weeknd in maart het meest voorbij op de radio.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request