Airplay Top 20

arrow Back to news overview

‘Hypnotized’ in maart meest gedraaide track op Nederlandse radio

De single ‘Hypnotized’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants is afgelopen maand het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Op alle landelijke radiozenders was het nummer bijna 610 keer te horen. Hoogst genoteerde track van Nederlandse makelij in Airplay Top 20 van maart is de nummer 5, ‘Blijven slapen’ van Snelle en Maan. Dit blijkt uit gegevens van SoundAware, het bedrijf dat onder andere voor de muziekindustrie registreert welke muziek er gedraaid wordt op Nederlandse radio - en televisie. 

‘Hypnotized’ is een samenwerking tussen Duitse dj en producer Purple Disco Machine en de relatief nieuwe Britse band Sophie and the Giants. Het nummer komt eind 2020 uit, maar is in Nederland niet gelijk een hit. Ondertussen is dat het wel, met noteringen in de verschillende hitlijsten en nu de titel ‘meest gedraaide track’ van maart. De nummer 1 van februari, Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka, werd afgelopen maand net iets minder gespeeld en komt daarmee op een tweede plek in de Airplay Top 20.

Nineties flashback
Opvallend in deze Airplay Top 20 zijn twee tracks die gebruik maken van hits uit de jaren 90. Op plek 13 vinden we ‘Your love (9PM)’ van ATB & Topic & A7S. Millennials zullen de track meteen herkennen, het is namelijk een bewerking van een kenmerkende 90s hit, tevens van de Duitse producer ATB: 9PM (Till I come), uitgebracht in 1998. Anno 2021 heeft producer Topic samen met de Zweedse zanger A7S de dancetrack in een nieuw jasje gestoken en is het wederom een hit. Ook de nummer 14 is een bewerking van hit uit de jaren 90 en mede dankzij social media ‘viral’ is gegaan. ‘Friday’ (Riton, Nightcrawlers, Mufasa & Hypeman, Dopamine) is een remix en bewerking van ‘Push the Feeling on’, de hit van Nightcrawlers uit 1995.

Nederlands product
Het hoogst genoteerde nummer van Nederlandse bodem en tevens enige Nederlandstalige track deze maand is van Snelle en Maan, ‘Blijven Slapen’. De track (op plek 5) werd eind februari uitgebracht, gelijk massaal opgepikt op radio en zag ook hoge noteringen in de verschillende hitlijsten. In deze Airplay Top 20 zien we verder nog 5 tracks met Nederlandse inbreng: Tungevaag, Sick Individuals, Marf - Miss you (12), Tim Dawn - To love somebody (16), Lucas & Steve - I want it all (18), Rolf Sanchez - Ven ven (19) and hekkensluiter van deze Top 20: Tiësto - The business.

Airplay Top 20 Maart 2021

1. Purple Disco Machine & Sophie and the Giants

Hypnotized

2. Jason Derulo, Nuka 

Love not war (the Tampa beat)

3. Ed Sheeran 

Afterglow

4. Justin Bieber

Anyone 

5. Snelle, Maan

Blijven slapen 

6. The Kid Laroi

Without you 

7. Meduza, Dermot Kennedy

Paradise 

8. Shane Codd

Get out of my head 

9. Nathan Evans, 220 Kid, Billen Ted

Wellerman - Sea Shanty/ 220 Kid x Billen Ted Remix 

10. Sheppard

Learning to fly

11. Robin Schulz, Kiddo

All we got 

12. Tungevaag, Sick Individuals, Marf

Miss you 

13. ATB & Topic & A7S

Your love (9PM)

14. Riton, Nightcrawlers, Mufasa & Hypeman, Dopamine

Friday - Dopamine re-edit

15. P!nk, Willow Sage Hart

Cover me in sunshine

16. Tim Dawn

To love somebody

17. Dua Lipa

We’re good

18. Lucas & Steve

I want it all

19. Rolf Sanchez

Ven ven

20. Tiesto

The business

De SoundAware Airplay Top 20 van maart 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast.

Luister naar de Airplay Top 20 op Spotify: https://open.spotify.com/playlist/1tWDarIGzKRC97RXda3bQe?si=974dbb84bced463d

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request