News

arrow Back to news overview

‘In the dark’ in april meest gespeeld op de Nederlandse radio

In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants is in april het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Met bijna 740 ‘plays’ staat de track op de nummer 1 positie in de Airplay Top 20 van april. Dit blijkt uit data van SoundAware.


De hit ‘In the dark’ komt al in de eerste maand van dit jaar uit en gaat, net zoals de vorige samenwerking - monsterhit ‘Hypnotized’ - van de Duitse producer Purple Disco Machine en de Britse Sophie and the Giants als een trein in de hitlijsten. Na een tweede positie in de Airplay Top 20 van maart heeft de gelegenheidsformatie nu de koppositie te pakken. Nummer twee van april is voor George Ezra met ‘Anyone for you’. De nummer drie is voor de voormalige nummer 1: Ed Sheeran met ‘Overpass graffiti’. 

Andere Airplay 
De Airplay Top 20 wordt elke maand samengesteld door SoundAware met airplay data van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland. Daarnaast kijkt het monitorings bedrijf ook de naar de regionale en Vlaamse stations. Hier blijkt elke maand dat er een groot verschil is tussen de verschillende ‘gebieden’. Bij de commerciële zenders zien we dezelfde nummer 1 als in de landelijke Airplay Top 20, ‘In the dark’. Bij de publieken staat de Utrechtse hitmachine Rondé, met hun laatste plaat: ‘Love myself’. Regionaal is de nummer 1 positie ook voor een Nederlands product: Suzan & Freek met nieuwe single: ‘Honderd keer’. Bij onze zuiderburen kwam ‘Anyone for you’ van George Ezra in april het meest voorbij op de radio. 

Over SoundAware
SoundAware is pionier op het gebied van automatische audio herkenning. Het bedrijf meet en rapporteert dagelijks onder andere het muziekgebruik op de Nederlandse radio en tv. Het bedrijf elke maand de Airplay Top 20 samen met de meest gedraaide platen op de landelijke radiozenders in Nederland en wekelijks de enige onafhankelijke chart van België: de Top BE52.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request