News

arrow Back to news overview

Davina Michelle meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio in 2021

'Blijven slapen' van Snelle & Maan nummer met meeste airplay

De hit ‘Blijven slapen’ van Snelle & Maan is het meest gedraaide nummer op de landelijke radio in 2021. De track werd ruim 4000 keer gedraaid, op de voet gevolgd door ‘Bad habits’ van Ed Sheeran (ruim 3900 keer afgespeeld) en ‘Hypnotized’ van Purple Disco Machine & Sophie and the giants (ruim 3680 keer gespeeld). Toch zijn bovenstaande artiesten niet het meest te horen geweest op de radio in 2021: die eer gaat naar David Guetta. De ‘meest gedraaide artiest op de nationale radio’ kwam ruim 17 duizend keer voorbij. De meest gedraaide Nederlandse artiest is Davina Michelle met meer dan 10,2 duizend plays. Dit blijkt uit onderzoek van SoundAware.

Bovenaan de Airplay Top 20 van 2021 staat zoals genoemd het Nederlandstalige nummer ‘Blijven Slapen’, een samenwerking van Maan en Snelle, met ruim 4000 ‘plays’ (aantal keren dat de track is afgespeeld). Verdere Nederlandse inbreng in de lijst van 2021 is van Chef’special - ‘Afraid of the dark’ (op plek 4), Suzan en Freek op 5 (‘Goud’), op 6 een Nederlands tintje van Martin Garrix (samen met Bono en The Edge) - ‘We are the people’, op 11 Tungevaag, Sick Individuals en Marf (‘Miss you’) en als laatste op 20 Ofenbach en Lagique (Nederlands) met ‘Wasted love’.

SoundAware Airplay Top 20 van 2021

Schermafbeelding 2021-12-30 om 16.24.05.png (530 KB)

Meest gedraaide Nederlandse artiest: Davina Michelle
Ondanks het vele draaien van ‘Blijven slapen’, zijn Maan en Snelle niet de meest gespeelde artiesten op de radio dit jaar. Die eer gaat naar Franse producer en DJ David Guetta. Met al zijn verschillende samenwerkingen en hits is hij dit jaar ruim 17 duizend keer voorbij gekomen en krijgt daarmee de titel ‘meest gedraaide artiest op de nationale radio’. De meest gedraaide Nederlandse artiest is Davina Michelle, met meer dan 10,2 duizend plays. De meest gespeelde Nederlandse man is Snelle met ruim 9230 plays.

Top 10 meest gedraaide artiesten in 2021

Schermafbeelding 2021-12-30 om 16.29.33.png (97 KB)

Verschillend bereik, andere airplay
De Airplay Top 20 van 2021 is gebaseerd op data van de landelijke radiostations, zowel commercieel als publiek. Daarnaast monitort SoundAware ook afzonderlijke (soorten) stations. Opvallend aan deze data is dat alle zenders vrijwel een andere ‘meest gedraaide’ plaat hebben. Bij de publieke zenders zien we de landelijke nummer 3, ‘Hypnotized’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants, bovenaan staan. Bij de commerciële zenders komt ook ‘Blijven slapen’ van Snelle en Maan naar voren als meest gedraaide plaat. Bij de regionale stations zien we de landelijke nummer 4, Chef’special - ‘Afraid of the dark’ bovenaan. En in Vlaanderen het meest gespeeld in 2021: ‘Friday’ van Riton, Nightcrawlers, Mufasa & Hypeman en Dopamine. 

Een verdere inzoom laat meer opvallende data zien. SoundAware was benieuwd naar het verschil tussen de top 3 in Airplay van de drie ‘grootste’ stations van 2021 -  Qmusic, Radio 538 en Radio 2. Alledrie de stations laten een andere ‘top 3’ zien, inclusief andere nummer 1. De nationale nummer 1, ‘Blijven slapen’, komt bij geen van allen in de top 3 voor.

Airplay Top 3 Radio Marktleiders 2021
Schermafbeelding 2021-12-30 om 16.31.42.png (86 KB)

 

Over SoundAware
SoundAware is pionier op het gebied van automatische audio herkenning. Het bedrijf meet en rapporteert dagelijks onder andere het muziekgebruik op de Nederlandse radio en tv. Ook stelt het bedrijf elke maand de Airplay Top 20 samen met daarin de meest gedraaide platen op de landelijke radiozenders in Nederland.

De SoundAware Airplay Top 20 en andere informatie uit dit persbericht mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding SoundAware.com wordt toegepast.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request