News

arrow Back to news overview

Remake ‘Cold heart’ in november meest gedraaid op de radio

De remake van de track ‘Cold heart’ van Elton John samen met Dua Lipa (Pnau remix) is in november het meest gedraaid op de Nederlandse radio. De nieuwe versie van de hit van de muzikale grootheid is de afgelopen weken ruim 700 keer voorbij gekomen en behaald daarmee een eerste plek in de Airplay Top 20 van november. Dit blijkt uit data van SoundAware.Deze versie van Cold Heart is geremixt door Pnau, een Australisch trio, getekend op het muzieklabel van Elton John. De band werkte al meermaals samen met de muzikale legende, maar met deze remix hebben ze eindelijk een hit te pakken. Het nummer kwam in augustus uit als eerste single van het 32e studioalbum ‘The Lockdown sessions’ van Elton John. De top 3 van de Airplay Top 20 van november is verder van Nederlandse bodem: op 2 vinden we Armin van Buuren & Davina Michelle - ‘Hold on’ en op 3 Rondé met ‘Hard to say goodbye’. 

Ander gebied, andere airplay 
De Airplay Top 20 is gebaseerd op de airplay van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in ons land. Daarnaast kijkt SoundAware naar de regionale en Vlaamse stations. Opvallend zijn de verschillen tussen deze lijsten ten opzichte van de ‘officiële’ Airplay Top 20. Bij de publieke stations vinden we deze maand Son mieux - ‘Dancing at the doors of heaven’ bovenaan; een track die landelijk niet terug te vinden is in de Top 20. Regionaal staat Adele op 1 met ‘Easy on me’ (en vinden we de landelijke nummer 1 op een tweede plek). Bij onze Vlaamse buren staat Ed Sheeran bovenaan met ‘Shivers’. En ook deze maand staat, net zoals in oktober, dezelfde nummer 1 als in de landelijke Airplay Top 20: Cold heart. 

Over SoundAware
SoundAware is pionier op het gebied van automatische audio herkenning. Het bedrijf meet en rapporteert dagelijks onder andere het muziekgebruik op de Nederlandse radio en tv. Naast het samenstellen van de maandelijkse Airplay Top 20 (met de meest gedraaide platen op de landelijke radiozenders in Nederland), maakt SoundAware ook de Top BE52: de wekelijkse onafhankelijke hitlijst, gebaseerd op de Airplay van de 15 grootste Belgische zenders, plus alle online streams op Belgisch grondgebied van Spotify, Apple Music, Shazam en Youtube.

De SoundAware Airplay Top 20 van november 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast.
Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request