News

arrow Back to news overview

‘Bad Habits’ ook in september meest gespeelde track op de Nederlandse radio

De plaat ‘Bad habits’ van Ed Sheeran is ook in september de meest gedraaide plaat op de landelijke radio. De zomerhit kwam de laatste weken bijna 800 keer voorbij en komt daarmee, net zoals in augustus, op een eerste plek in de Airplay Top 20. Dit blijkt uit data van SoundAware, het bedrijf dat onder andere voor de muziekindustrie registreert welke muziek er gedraaid wordt op Nederlandse radio - en televisie. De zomerhit van 2021 houdt nog even aan in populariteit: na een nummer 2 positie in de Airplay Top 20 van juli en een nummer 1 positie in de chart van augustus blijft de Brit met zijn slechte gewoontes ook in september de meest gedraaide plaat op alle commerciële radiostations van ons land. De gehele top 3 blijkt tevens onveranderd: de nummers 2 en 3 waren ook in augustus de tracks met de meeste airplay (OneRepublic - ‘Run’ en Dua Lipa - ‘Love again’).

Van Nederlandse makelij
De hoogst genoteerde track van Nederlandse makelij is deze maand Afrojack (samen met David Guetta) - ‘Hero’ op plek 10. Verder is de Nederlandse inbreng in deze Airplay Top 20 marginaal, we zien slechts vier andere tracks met een link naar de lage landen. Op 14 ‘We are the people’ van Martin Garrix ft. Bono en The Edge, op 15 Chef’Special met ‘Afraid of the dark’, op 18 Lucas & Steve, Tungevaag met ‘Paper Planes’ en Rondé op 19 met ‘Hard to say goodbye’. Ook in deze lijst komen we geen Nederlandstalige nummers tegen. 

Ander gebied, andere airplay
De Airplay Top 20 is gebaseerd op de airplay van alle landelijke radiostations in het land. SoundAware kijkt ook los naar de commerciële, publieke, regionale en Vlaamse stations. Opvallend is dat in elk ‘gebied’ een andere track op de eerste plek staat. Commercieel zien we geen verschil: Ed Sheeran staat ook hier op 1. Maar zo zien we bij de publieke stations iets anders: Rag 'n' Bone Man & Nothing but Thieves - ‘Alone (Nothing but Thieves remix)’ op 1. Bijzonder: de track komt niet eens voor in deze editie van de Airplay Top 20. Regionaal staan de Haarlemse mannen van Chef’special met ‘Afraid of the dark’ en bij onze zuiderburen staat de ‘floorfiller’ Shouse - ‘Love tonight’ bovenaan de lijst met meeste airplay.

SoundAware Airplay Top 20 September 2021

 1. Ed Sheeran 

Bad Habits 

 1. OneRepublic 

Run 

 1. Dua Lipa 

Love again

 1. Marshmello, Jonas Brothers 

Leave before you love me

 1. The Kid Laroi, Justin Bieber

Stay

 1. Camilla Cabello 

Don't go yet 

 1. John Mayer 

Last train home 

 1. Becky Hill, David Guetta 

Remember

 1. Kungs 

Never going home 

 1. Afrojack, David Guetta 

Hero 

 1. The Weeknd 

Take my breath 

 1. Coldplay 

Higher power 

 1. Elton John, Dua Lipa

Cold heart - pnau remix

 1. Martin Garrix, Bono, The Edge 

We are the people

 1. Chef'special 

Afraid of the dark 

 1. Justin Wellington ft Small Jam 

Iko Iko 

 1. Calvin Harris, Tom Grennan

By your side 

 1. Lucas & Steve, Tungevaag

Paper planes 

 1. Rondé

Hard to say goodbye 

 1. Lost Frequencies, Calum Scott

Where are you now 

De SoundAware Airplay Top 20 van september 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request