News

arrow Back to news overview

‘Bad Habits’ meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio in augustus

De single ‘Bad habits’ van Ed Sheeran is in augustus de meest populaire plaat op de landelijke radio. De zomerhit kwam de laatste weken bijna 870 keer voorbij op de verschillende stations en komt daarmee op een eerste plek in de Airplay Top 20 van augustus. Dit blijkt uit onze data.


De laatste single van de Britse Sheeran, die eind juni uitkwam, blijkt de hit te zijn van deze zomer. Na de nummer twee positie in de Airplay Top 20 van juli, is de track afgelopen maand de meest gespeelde op de verschillende nationale radiozenders. Verder in de top 3: op twee komen we mede-Brit Dua Lipa tegen met ‘Love Again’ en op drie ‘Run’ van OneRepublic. 

Van Nederlandse makelij
Als hoogst genoteerde track van Nederlandse makelij zien we deze maand de nummer 1 van juli: ‘We are the people’ van Martin Garrix (de Nederlandse DJ Martijn Garritsen) ft. Bono en The Edge op plek 5. Verder komen we de volgende (gedeeltelijk) producties tegen in deze Airplay Top 20: Afrojack (samen met David Guetta) - ‘Hero’ op plek 8, op plek 13. Chef’Special met ‘Afraid of the dark’ en op plek 15 Kris Kross Amsterdam (met Conor Maynard en Shaggy) - ‘Early in the morning’. In de chart van augustus komen we geen Nederlandstalige nummers tegen. 

De hoofdleverancier van deze Airplay Top 20 is DJ/Producer David Guetta. De Franse cultheld mag ondertussen 50-plus zijn en al in 2002 zijn eerste album uitgebracht hebben, anno 2021 blijken zijn producties de mainstream muziekliefhebber nog altijd te bekoren. Deze maand staat hij met maar liefst drie tracks in de lijst. Op plek 8 in samenwerking met Afrojack - ‘Hero’, op plek 12 in samenwerking met Becky Hill (‘Remember’) en op plek 17 samen met het Zweedse Galantis en de Britse meidengroep Little Mix (‘Heartbreak Anthem’). 

Airplay Top 20 augustus 2021

1. Ed Sheeran

Bad habits 

2. Dua Lipa 

Love again 

3. OneRepublic 

Run 

4. Marshmello, Jonas Brothers

Leave before you love me

5. Martin Garrix, Bono, The Edge

We are the people (Official UEFA Euro 2020 Song) 

6. Calvin Harris, Tom Grennan 

By your side 

7. Justin Wellington ft. Small Jam 

Iko Iko

8. Afrojack, David Guetta 

Hero 

9. Coldplay 

Higher power  

10. John Mayer

Last train home 

11. The Weeknd 

Take my breath 

12. Becky Hill, David Guetta 

Remember 

13. Chef’Special

Afraid of the dark 

14. The Kid Laroi, Justin Bieber 

Stay 

15. Kris Kross Amsterdam, Conor Maynard, Shaggy

Early in the morning 

16. Kungs 

Never going home 

17. Galantis, David Guetta & Little Mix 

Heartbreak Anthem 

18. P!nk

All I know so far 

19. Tom Grennan

Little bit of love 

20. Bruno Mars, Anderson Paak, Silk Sonic

Skate 

De SoundAware Airplay Top 20 van augustus 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request