News

arrow Back to news overview

Soundtrack EK voetbal ook in juli meest populaire plaat op de Nederlandse radio

De single ‘We are the people’ van Martin Garrix, Bono en The Edge (U2) is ook in juli de meest populaire plaat op de landelijke radio. De officiële soundtrack van het afgelopen EK kwam de laatste weken ruim 750 keer voorbij op de verschillende stations. Dit blijkt uit gegevens van SoundAware, het bedrijf dat onder andere voor de muziekindustrie registreert welke muziek er gedraaid wordt op Nederlandse radio - en televisie. 


De uitschakeling van ‘onze jongens’ heeft geen invloed gehad op de populariteit van het Officiële UEFA Euro 2020 anthem. Na een nummer 1 positie in de Airplay Top 20 van juni (met ruim 600 plays), is de track ook in juli het vaakst gedraaid op de verschillende stations; nog meer dan in de maand ervoor zelfs. De top 3 is deze maand verder Brits: op plek 2 zien we Ed Sheeran met zijn nieuwste hit ‘Bad Habits’. De single, die eind juni al uitkwam, begint nu ook in ons land toch echt populair te worden. Op 3 vinden we de eveneens Britse Dua Lipa met de al in maart uitgebrachte track ‘Love Again’, die na eerder chart succes nu weer populair op de radio blijkt. 

Van Nederlandse makelij
Ook de Airplay Top 20 van juli laat veel (samenwerkings-) producties van Nederlandse bodem zien. Uiteraard is de nummer 1 ‘We are the people’ (ft. Bono en The Edge) van Martin Garrix: Nederlandse DJ Martijn Garritsen. Ook in deze Top 20: op 5. de Haarlemse mannen van Chef’Special - ‘Afraid of the dark’. Op 6. Afrojack (samen met David Guetta) - Hero en op 11. Kris Kross Amsterdam (met Conor Maynard en Shaggy) - ‘Early in the morning’. Suzan & Freek vinden we terug op 18 met ‘Goud’. Nieuwkomer Remme, singer-songwriter, gitarist en pianist uit Eindhoven, komt binnen op plek 19 met ‘The moment’. En powervrouw van de lage landen, Davina Michelle, vinden we zelfs twee keer terug in de Airplay top 20 van juli. Met ‘Sweet water’ staat ze op 15, en de track ‘Nobody’s perfect’ sluit de lijst deze maand af.

Airplay Top 20 juli 2021

1. Martin Garrix, Bono, The Edge

We are the people (Official UEFA Euro 2020 Song)

2. Ed Sheeran 

Bad habits 

3. Dua Lipa 

Love again 

4. Coldplay

Higher power 

5. Chef’Special 

Afraid of the dark  

6. Afrojack, David Guetta 

Hero 

7. Calvin Harris, Tom Grennan

By your side 

8. OneRepublic 

Run 

9. Ofenbach, Lagique

Wasted Love 

10. John Mayer

Last train home 

11. Kris Kross Amsterdam, Conor Maynard, Shaggy

Early in the morning 

12. Justin Wellington ft. Small Jam 

Iko Iko

13. Regard, Troye Sivan, Tate McRae

You 

14. Tom Grennan

Little bit of love 

15. Davina Michelle 

Sweet water 

16. Galantis, David Guetta & Little Mix 

Heartbreak Anthem 

17. Lost Frequencies 

Rise 

18. Suzan & Freek 

Goud 

19. Remme 

The moment

20. Davina Michelle  

Nobody is perfect 

De SoundAware Airplay Top 20 van juli 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request