News

arrow Back to news overview

‘Love not war’ in februari meest gedraaide track op de Nederlandse radio


De single ‘Love not war (The Tampa beat)’ van Jason Derulo, samen met Nuka, is afgelopen maand het meest voorbij gekomen op de Nederlandse radio. Op alle landelijke radiozenders was het nummer bijna 540 keer te horen. In de tweede Airplay Top 20 van 2021 staat het nummer ‘Paradise’ (Meduza & Dermot Kennedy) op een tweede plek. Nummer 3 is de hoogst genoteerde track van Nederlandse bodem; ‘To love somebody’ van Tim Dawn.

Het meest gedraaide nummer van februari, Love Not War (The Tampa Beat), is een coproductie van Amerikaanse zanger Jason Derulo en de Nieuw-Caledonische producer Nuka, uitgebracht eind november 2020. De track is een herbewerking van de eerder uitgebrachte track ‘4 Brylean (WayzRmx2018)’ van Nuka. In de Verenigde Staten flopte ‘Love not war’, maar mede door de bekendheid via de app Tik Tok, werd de track hier in Europa wel een hit. TikTok lijkt een katalysator voor hits en het genereren van airplay. Ook het meest opvallende nummer in deze Airplay Top 20, Wellerman - Sea Shanty van Nathan Evans (in de 220 Kid en Billen Ted remix op nummer 20) dankt zijn bekendheid aan de app. Het nummer duurt nog geen twee minuten en - de titel zegt het al - is een shanty, een traditioneel zeemanslied, met een dancebeat. Geen plaat die je normaliter vaak voorbij hoort komen op de landelijke radio.

Kerstcover ook in februari nog populair
Het hoogst genoteerde Nederlands product in deze Airplay Top 20 is ‘ To Love Somebody ’ van Leidse singer-songwriter Tim Dawn. Deze cover van The Bee Gees, die werd gemaakt voor de kerstreclame van supermarktketen PLUS, werd de afgelopen maand nog vaker gedraaid dan de maanden ervoor. Naast veel landelijke airplay, wordt de track zowel regionaal, als commercieel en op de zenders van publieke omroep veel gedraaid.

Platenmaatschappijen
Bij de platenmaatschappijen zien we geen grote verschuivingen. Hoofdleveranciers blijven Universal Music en Sony Music, met respectievelijk 6 en 5 platen (waaronder de nummer 1) en Warner Music (4 platen). Daarnaast vinden we Cloud 9 (2 platen), Armada Music, CTM/Tribe Music en Cornelis (allen met 1 track) terug in de Nederlandse Airplay Top 20 van februari 2021.


SoundAware Airplay Top 20 februari 2021

  Artiest  Titel  Label
1 Jason Derulo, Nuka Love not war (The Tampa beat) Sony Music 
2 Meduza, Dermot Kennedy Paradise Universal Music
3 Tim Dawn To love somebody Universal Music
4 Robin Schulz, Kiddo All we got Warner Music 
5 Justin Bieber Anyone  Universal Music
6 Jaap Reesema, Pommelien Thijs Nu wij niet meer praten  Cloud 9 Music
7 Tiësto The business Warner Music
8 Shane Codd Get out of my head  Universal Music 
9 Ed Sheeran Afterglow Warner Music 
10 Purple Disco Machine & Sophie and the Giants Hypnotized  Sony Music 
11 Armin van Buuren ft. Duncan Laurence Feel something  Armada Music 
12 Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan, Typhoon Als ik je weer zie  CTM/Tribe Music 
13 David Guetta, Sia Let's love Warner Music
14 The Kid Laroi Without you  Sony Music 
15 Banners Someone to you  Universal Music 
16 Tate Mcrae You broke me first  Sony Music 
17 Miss Montreal Door de wind  Cornelis Music 
18 Maluma & The Weeknd Hawái (remix) Sony Music 
19
20
Snelle, Ronnie Flex
Nathan Evans, 220 Kid, Billen Ted
In de schuur 
Wellerman - Sea Shanty (remix)
Cloud 9 Music 
Universal Music

De SoundAware Airplay Top 20 van februari 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request