News

arrow Back to news overview

‘Let’s love’ van David Guetta en Sia bovenaan eerste Airplay Top 20 van 2021

De single ‘Let’s Love’ van David Guetta & Sia is in januari het meest gedraaid op de Nederlandse radio. Op alle landelijke radiozenders kwam het nummer bijna 630 keer voorbij. In de eerste Airplay Top 20 van 2021 staat oudgediende Tiësto met ‘The Business’ op een tweede plek.

let's love albumcover.jpg (1.21 MB)De single ‘Let’s love’ kwam afgelopen september uit en werd meteen goed opgepakt op de verschillende streamingdiensten, kwam vrijwel meteen hoog in de hitlijsten terecht en werd vaak gespeeld op de radio. In november behaalde de plaat al een tweede plek in de Airplay Top 20 van die maand. Ondanks dat Guetta Frans en Sia Australische is, heeft de track ook een Nederlands tintje. Het nummer is onder andere mede geschreven en geproduceerd door Nederlanders Giorgio Tuinfort en Marcus van Wattum.

Opvallend veel Nederlandse inbreng
In de eerste Airplay top 20 van het nieuwe jaar vinden we opvallend veel platen van Nederlandse bodem. De top 3 heeft een geheel Hollands tintje: door de eerder genoemde Nederlandse producers bij ‘Let’s love’ op de eerste plek, DJ Tiësto met ‘The Business’ op 2 en ‘Nu wij niet meer praten’ van Jaap Reesema (Nederlander) en Pommelien Thijs (Vlaamse) op plek 3. De laatstgenoemde track is daarnaast ook de hoogst genoteerde Nederlandstalige hit in de Top 20. Verderop komen we nog twee Nederlandstalige nummers tegen: ‘Door de wind’ van Miss Montreal en ‘In de schuur’ van Snelle en Ronnie Flex. 

Opvallend is ook de nummer 4 in de lijst: de Leidse singer-songwriter Tim Dawn met ‘To Love Somebody’. De track, een cover van The Bee Gees, werd speciaal gemaakt voor de kerstreclame van supermarktketen PLUS. Met kerst al een aantal weken in het verleden - het is ondertussen februari - wordt deze ‘kerstplaat’ nog veelvuldig gedraaid op de landelijke radio. 

Bovenaan de Airplay Top 20 van regionale zenders vinden we, even als de laatste maanden van het afgelopen jaar, de hit ‘Door de wind’ van Miss Montreal weer terug. Bij de Vlaamse Airplay Top 20 zien we ook weinig verandering ten opzichte van eind 2020: de meest gespeelde plaat is ook daar nog altijd ‘Fever’ van de Britse Dua Lipa (met Angele).

Platenmaatschappijen
Bij de platenmaatschappijen zien we een iets andere lijst dan normaal. Naast hoofdleveranciers Universal Music en Sony Music, met ieder 5 platen in de Top 20, de andere usual suspects Warner Music (4 platen, waaronder de nummer 1 ‘Let’s Love’) en Nederlandse labels Armada Music (2 noteringen) en Spinnin’ Records (1 notering), vinden we deze maand drie ‘nieuwe’, Nederlandse platenmaatschappijen terug. Cloud 9, Cornelis en Roq ‘n Rolla (in combinatie met Cloud 9) komen in januari ieder met een plaat voor in de Nederlandse Airplay Top 20.

SoundAware Airplay Top 20 januari 2021

  Artiest Titel Label 
1 David Guetta, Sia  Let's Love  Warner Music 
2 Tiësto The business  Spinnin' Records 
3 Jaap Reesema, Pommelien Thijs  Nu wij niet meer praten  Cloud 9 
4 Tim Dawn  To love somebody  Universal Music 
5 Meduza, Dermot Kennedy Paradise  Universal Music 
6 Miss Montreal   Door de wind  Cornelis Music 
7 Jason Derulo, Nuka  Love not war (the tampa beat) Sony Music 
8 Banners  Someone to you  Universal Music 
9 Armin van Buuren feat Duncan Laurence  Feel something  Armada Music 
10 Tate Mcrae  You broke me first  Sony Music 
11 Robin Schulz, Kiddo  All we got Warner Music 
12 Lost Frequencies & Mathieu Koss  Don't leave me now  Armada Music 
13 Joel Corry & Mnek Head & heart  Warner Music 
14 Nona Forever Yours  Universal Music 
15 Krezip  Your are not alone  Universal Music 
16 Snelle, Ronnie Flex  In de schuur  Roq 'n Rolla Music/ Cloud 9
17 Maluma, The Weeknd Hawái - remix  Sony Music 
18 Miley Cyrus, Dua Lipa  Prisoner  Sony Music 
19
20
Miley Cyrus
Ed Sheeran 
Midnight Sky 
Afterglow 
Sony Music 
Warner Music 

De SoundAware Airplay Top 20 van januari 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding
soundaware.com wordt toegepast.
Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request