News

arrow Back to news overview

'Soldier on' meest gedraaide plaat van Nederlandse bodem in 2020

‘Soldier on’ van Di-rect is in 2020 het meest gedraaide nummer van Nederlandse bodem. Op alle landelijke radiozenders kwam het nummer meer dan 4270 keer voorbij en komt het hiermee op een tweede plaats in de ‘Airplay Top 20’ van het afgelopen jaar. Megahit ‘Blinding Lights’ van The Weeknd is de nummer 1 van meest gespeelde platen: in 2020 kwam deze track bijna 5880 keer voorbij, blijkt uit gegevens van SoundAware.

DI-RECT-persfoto-Foto-credits-Setvexy-Persbericht-De-Oosterpoort-zie-mailbox.png (1.06 MB)
Beeld: Setvexy

Ondanks de duizenden keren dat de hit ‘Blinding Lights’ in 2020 werd gespeeld door de verschillende nationale zenders, is The Weeknd niet de meest gedraaide artiest van het jaar. Die eer gaat naar de Britse Dua Lipa, die meer dan 13.600 keer voorbij kwam. Ze komt hierbij ook twee keer voor in de Airplay Top 20, met ‘Physical’ (plek 12) en ‘Break my heart’ (op een 18e plaats). Meest gedraaide Nederlandse artiest is Martin Garrix, met bijna 12.000 plays en tevens twee hits in de Top 20. Deze informatie komt naar voren uit alle verzamelde radio data van 2020 door SoundAware, het bedrijf dat onder andere voor de muziekindustrie registreert welke muziek er gedraaid wordt op Nederlandse radio - en televisie.

Nederlands Product

In de Top 20 meest gedraaide platen van het afgelopen jaar vinden we verder zeven tracks van Nederlandse bodem, waarvan de hoogst genoteerde, Di-rect, op de tweede plek staat. Tussen deze platen zit er maar een die ook Nederlandstalig is: op plek 8 staat oudgediende Racoon met ‘Het is al laat toch’. In de Top 20 vinden we verder: Songfestival winnaar Duncan Laurence (‘Love don’t hate it’ - plek 7), Martin Garrix (samen met Dean Lewis, ‘Used to love’, op plek 9 en nummer 13 ‘Drown’ - samen met Clinton Kane), Lost Frequencies met Zonderling en Kelvin Jones (‘Love to go’ op plek 11) en zangeres Davina Michelle (‘Beat me’ op plek 15).

Platenmaatschappijen

De platenmaatschappij met de meeste inbreng in de landelijke Airplay Top 20 van 2020 is Universal Music met negen tracks, waarvan 'Blinding Lights' van The Weeknd op 1. Sony Music staat in deze lijst op een tweede plaats met 6 singles. Verder vinden we Warner Music (met twee artiesten) en de Nederlandse labels 8ball (met Di-rect & Davina Michelle) en Armada Music (Lost Frequencies), in de top 20 van 2020.

SoundAware Airplay Top 20 van 2020

1  The Weeknd   Blinding Lights   Universal 
2  Di-rect   Soldier on  8ball 
3  Alicia Keys  Underdog  Sony  
4  Maroon 5  Memories  Universal 
5  The Weeknd  In your eyes  Universal 
6  Sheppard  Die young  Universal 
7  Duncan Laurence   Love don't hate it  Universal 
8  Racoon   Het is al laat toch  Sony 
9  Martin Garrix, Dean Lewis   Used to love   Sony 
10  The Script   The last time   Sony 
11  Lost Frequencies (Zonderling & Kelvin Jones)  Love to go  Armada 
12  Dua Lipa  Physical  Warner
13  Martin Garrix, Clinton Kane   Drown   Sony 
14  Topic, a7s  Breaking me  Universal 
15  Davina Michelle  Beat me - official song F1 Dutch Grand Prix  8ball 
16  Lewis Capaldi  Before you go  Universal
17  Jonas Brothers  What a man gotta do  Universal
18  Dua Lipa   Break my heart   Warner
19  Kygo with Avicii & Sandro Cavazza  Forever yours - Avicii tribute  Universal
20  Nea   Some say  Sony 
Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request