News

arrow Back to news overview

‘Door de wind’ van Miss Montreal regionaal meeste airplay in november 2020

'Door de wind’ van Miss Montreal was in november de track met de meeste airplay op de Nederlandse regionale radio. Gekeken naar alle landelijke stations, was dit een ander nummer: ‘Midnight Sky’ van Miley Cyrus. Dit blijkt uit de cijfers van SoundAware en de landelijke ‘Airplay top 20’ van november 2020.

Schermafbeelding 2020-12-02 om 12.31.27.png (606 KB)
Beeld via Facebookpagina Miss Montreal 


'Midnight Sky’
van de Amerikaanse Cyrus kwam in totaal zo’n 670 keer voorbij op de landelijke radiozenders, waarmee Miley bovenaan de lijst van de ‘Airplay top 20’ komt van november. Dit blijkt uit gegevens van SoundAware, het bedrijf dat onder andere voor de muziekindustrie registreert welke muziek er gedraaid wordt op Nederlandse radio - en televisie. 

Meer Nederlands product op regionale (en Vlaamse) radio
Uit de cijfers blijkt een groot verschil tussen wat er landelijk, op de regionale stations en de Vlaamse landelijke radio het meest gedraaid wordt. Waar Miley Cyrus bovenaan staat in het landelijke overzicht, vinden we haar regionaal niet terug in de top 10, waar Miss Montreal de meeste airplay pakt. In de landelijke Airplay top 20 is dit andersom: Miss Montreal vinden we hier terug op een 16e plek. Ook staan er in de landelijke top 20 maar een handvol platen van Nederlandse bodem. Nederlandstalig is er zelfs maar een plaat terug te vinden, van Miss Montreal. Regionaal zien we hier ook een verschil: meer platen van Nederlandse bodem en Nederlands gezongen. 

In de top 20 van NPO radiozenders vinden we ook een ander overzicht, de Brit Harry Styles met ‘Golden’ komt hier het meest voorbij.. Hoogstgenoteerde Nederlands product is soulzangeres en 3FM talent Nona (met ‘Forever yours’) in de top 10.

Bij onze Vlaamse buren vinden we ‘Fever’ van de Britse Dua Lipa (met Angele) terug op de eerste plek. De hoogst genoteerde Nederlandse inbreng komt voor op de derde plek: de single ‘Nu wij niet meer praten’, van de Nederlandse Jaap Reesema in samenwerking met Vlaamse Pommelien Thijs.

Warner Music hofleverancier Airplay top 20
De platenmaatschappij in de landelijke Airplay top 20 met de meeste inbreng is Warner Music, met 6 tracks in de lijst. De hoogst genoteerde hiervan is de nummer 2, ‘Let’s love’ van David Guetta & Sia - met een Nederlands tintje. Het nummer is onder andere mede geschreven en geproduceerd door twee Nederlanders (Giorgio Tuinfort en Marcus van Wattum). Nederlandse label Spinnin’ Records staat samen met Sony Music en Universal Music met 4 singles op een gedeelde tweede plaats, het Nederlandse Armada Music sluit met 2 singles de lijst af, maar pakt wel de hoogst genoteerde plaat met Nederlandse inbreng: ‘Don’t leave me now’ van Lost Frequencies & Mathieu Koss.

SoundAware Airplay Top 20 - november 2020

1 Miley Cyrus Midnight Sky Sony Music
2 David Guetta, Sia Let'S Love Warner Music
3 Ava Max Kings & Queens Warner Music
4 Lost Frequencies & Mathieu Koss Don'T Leave Me Now Armada Music
5 Joel Corry & Mnek Head & Heart Warner Music
6 Banners Someone To You Universal Music
7 Sam Feldt & Vize ft. Leony Far Away From Home Spinnin' Records
8 Tiësto The Business Spinnin' Records
9 The Weeknd Save Your Tears Universal Music
10 Clean Bandit ft. 24Kgoldn & Mabel Tick Tock Warner Music
11 Harry Styles Golden Sony Music
12 Miss Montreal Door De Wind Sony Music
13 Justin Bieber, Chance The Rapper Holy Universal Music
14 Jason Derulo Take You Dancing Warrner Music
15 Lucas & Steve, Alida Another Life Spinnin' Records
16 Nea Some Say Sony Music
17 Ofenbach & Quarterhead
ft. Norma Jean Martine
Head Shoulders
Knees & Toes
Spinnin' Records
18 Sam Smith Diamonds Universal Music
19 Armin Van Buuren ft. Duncan Laurence Feel Something Armada Music
20 Master Kg ft. Nomcebo Zikode Jerusalema - Edit Warner Music

 

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request