Airplay Top 20

arrow Back to news overview

‘Bad Habits’ al drie maanden meest gespeelde plaat op de Nederlandse radio

De track ‘Bad Habits’ van Ed Sheeran is al drie maanden op rij de meest gedraaide plaat op de landelijke radio. De hit werd de afgelopen weken bijna 780 keer gespeeld en komt daarmee, net zoals in augustus en september, op een eerste plek in de Airplay Top 20. Dit blijkt uit onze data. 


De zomerhit van dit jaar is nu ook de herfsthit van 2021, met wederom een nummer 1 positie in de Airplay Top 20. De track is in de maanden augustus, september en oktober op de landelijke stations zelfs zo’n 2.450 keer afgespeeld. Sheeran doet het goed in ons land: ook de nummer 4 deze maand is voor de Brit: hier staat hij met zijn meer recente track ‘Shivers’. De nummers 2 en 3 zijn in oktober wel anders dan augustus en september: OneRepublic - ‘Run’ en Dua Lipa - ‘Love again’ hebben plaatsgemaakt voor ‘Cold heart’ (pnau remix) van Elton John en Dua Lipa en ‘Stay’ van The Kid Laroi en Justin Bieber.

Van Nederlandse bodem
De hoogst genoteerde track van Nederlandse makelij is deze maand voor Utrechts indie pop band Rondé met ‘Hard to say goodbye’ (op nummer 5). Verdere Nederlandse inbreng deze chart: op 7 Armin van Buuren & Davina Michelle - ‘Hold on’, op 14 Purple Disco Machine ft Eyelar - ‘Dopamine’ (PDM is uiteraard Duits, maar Eyelar is toch echt Nederlandse) en op 17 Lucas & Steve met Tungevaag - ‘Paper Planes’ (L&S komen uit Maastricht). Ook deze maand komen we geen Nederlandstalige nummers tegen in de Airplay Top 20. 

Andere zenders, andere airplay
De Airplay Top 20 is gebaseerd op de airplay van alle landelijke radiostations in het land. SoundAware kijkt los daarvan ook naar de commerciële, publieke, regionale en Vlaamse stations. Opvallend: geen van deze ‘Airplay Top 20’ lijsten is hetzelfde. Bij de publieke stations zien we de hoogst genoteerde track van Nederlandse makelij terug op de eerste plek: Rondé met ‘Hard to say goodbye’ is hier het meest gedraaid. Regionaal is de eerste plek voor Elton John, Dua Lipa en Pnau - ‘Cold heart’ en bij onze Vlaamse zuiderburen vinden we The Weeknd met ‘Take my breath’ op de eerste plek. Commercieel zien we, net zoals voorgaande maanden, geen verschil met de landelijke nummer 1. Die is hier ook voor Ed Sheeran. 

SoundAware Airplay Top 20 Oktober 2021
 1. Ed Sheeran 

Bad habits 

 1. Elton John, Dua Lipa 

Cold heart (Pnau remix)

 1. The Kid Laroi & Justin Bieber

Stay 

 1. Ed Sheeran 

Shivers

 1. Rondé

Hard to say goodbye

 1. Becky Hill, David Guetta

Remember 

 1. Armin van Buuren, 
  Davina Michelle

Hold on 

 1. Lil Nas X

That's what I want

 1. Marshmello, Jonas Brothers

Leave before you love me 

 1. OneRepublic

Run 

 1. Kungs

Never going home 

 1. Dua Lipa 

Love again 

 1. Lost Frequencies,
  Calum Scott

Where are you now

 1. Purple Disco Machine
  ft Eyelar

Dopamine

 1. The Weeknd

Take my breath 

 1. Enrique Iglesias, Farruko

Me pase 

 1. Lucas & Steve, Tungevaag

Paper planes 

 1. John Mayer

Last train home 

 1. Coldplay ft BTS

My universe

 1. Adele 

Easy on me


De SoundAware Airplay Top 20 van oktober 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast. 

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request